STALL JACKPOT TROT HB - Travtränare Kornelia Leeb
Aktuellt / Nyheter
 
 
 
2012-04-14
 
Ja det var dags att oppdatera sidan.
Tack till är som har bokad plats till inkörning och hingstbete.
Vi har 2 platsar kvar.
Det är  beklaglig att en riktig bra travtränare och profil som Kari Läderkorpi slutar som travtränare.
Att tar hånd om andras hästar är ett mycket tungt och ofta pykisk belastande ansvar. Det spelar ingan roll om det är Kari eller Stig eller Åke det är mycket psykisk krävande att ringa till en hästägare, din hästen är sjuk el. skadad.
Spesiell när det går så bra bara några dagar innan.
Ni kan  läsa på www.trav365.se om vad Kari tycker.
 2012 -03 - 21
 
Våren är här, hingstvisningar och avelssesong är i gång.
Det är viktig att stimulera hästfolket och små uppfödare att betäcka sina ston.
Slå ihop är och kontakta hingsthållaren om paketpris !!!
 
HINGSTBETE 2012
Priset för hingstbete och inkörning är kr 8000.- 
Vi tar emot hingstarnar från vecka 16.
 
2012 - 03 - 01
Inte så länge tilbaka tänkte jag att det är riktig bra att "dårliga" hästägare som inte gör opp för sig är borta, alt är blivit riktig professionel. Men herre min skapare hur fel man kan ta...
Det finns hästägare som tror att vi fryser aslet av oss hela vinteren och dom kan bara struntar och betala fakturane. Så funkar det inte .....vi ställer av hästen......ingen träning, ingen premielopp!!! Betalar och by,by
 
 
2012 - 01 - 23
Ja vad rolig, vad bra nå har travfolket fått ett paket som skall rädda småtränare och uppfödare från undergång. "Up my ass"!!!!!!
Att alla får 25 000 för att går premielopp er jättebra. Jag hopas bara att ingan skrivar på idiotavtal att inte går premielopp for att få dubbla pengar i kriterie och derby. Jag tycker dom stora herrana som kom på det idiot förklarer den "vanliga" hästägaren och uppfödar, fy skam....
Presis, uppföder vad mere får dom, inget som vanlig.....
Det är inte Svant B, ....och andra så kallade profiler som har byggt opp travsverige, det är travfolket, bredden som stå for det.....
2012 - 01 - 03
 
Att det skal vara så svårt!!!
I fjol har vi startat 3gg i lopp med 100 000 i förstapris. Varje gg har kusken inte gjord som dom blev tillsagt. Senast i Halmstad 31 dec. Perfect från tilläg till 3 par utvendig. Sen iställe för att anfaller och gassa på(spesiellt när dom kör 1.18 tempo) ligger kvar och gör inget. Vad f.. skal man göra ???
Ett het tips till måndagens tävling på axvall : Livi Fantastic har formen och dom senaste 3 loppen komm hun in med tussarna kvar......
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
God Jul till alla hästägare, kära vänner och hela travsverige !!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2011 - 12 - 05
 
Ja, ja , snacket går.......
Det finns meniskor som har för lite att göra, dom har tid att bekymrar sig för andras arbeitstid för exempel...
För någon är travtränariet ett vanlig jobb som anställd, för oss är det en passion, en livsstil. Till information: vi börjar kl 07 och jobbar till  vi är klar med alt vi har tänkt att genomföra den dagen. Vanligast är att vi lämmnar stallet kl 19 00.
Just nu har vi ingan starthästar, det betyder inte att  våran träningssjema är tomt, nee. Vi har stallet fullt av talanger som är 1 eller 2 år gammal.
 
 
 
2011 - 10 - 13
Jag vill en än gång påpeka och tala om att vi småtränare har som högsta prioritet att få hästarna till start och att hästägare är alltid välkomna med frågar eller synpunkter. Det som vi inte kan vara med är att några andra än vi som tränar hästen bestämmar när en häst skall starta.  
Vi är hästägare vi med. Bara ett ex: vi ägar 2 hästar som är 2år som har haft en del små skavankar , det blir ingen premielopp det blir ingen 50 000.- kronor  till oss. Så är livet med travhästar. Himmel och hellvete går hand i hand.
*****
 
2011 - 09 - 25
Unghästcirkus - Kriterie för 3åriga hingstar och ston - Auktion i 3 dagar !!
Kom till Solvalla och fynda !!!
Vi är på plats, behöver Du hjälp med att hitta rätt häst ta kontakt med oss, 0733834565
NYA HÄSTÄGARE FÅR GRATIS WEEKEND I WIEN
Flygresa/hotel
 
 
 2011 - 09 - 24
Travsport och hästägande handlar inte bara om hästar och pengar. För oss ligger så mycket mera i det att vara travtränare. Det handlar också om mäniskor , om ett socialt nätvärk. Tack Håkan och Robert for en himmla trevlig dag/kväld här om dagen. Tack Anki för besöket i stallet, jättetrevligt med blommor ock mat.
 
 
2011 - 09 - 01
I går var en himmla bra dag ! Ägaren till Espalmador komm på besök med sina vänner. Lite mat, lite omvisning på gården ....
En av Kjell's vänner är eller har varit jockey, mycket interessant "grabb".
Tack Kjell !!!
 
 
 
 
 
 
2011 - 08 - 15
Oftast blir det fel om man har starka åsikter om  ett spesifikt emne.
Travtränare och spesiell små tränare får ofta kritik och mycket missförtruende när det inte går bra. En stor tränare kan starta med 7 hästar på en dag. 6 nollor och en vinst. Mycke bra alla tittar jo bara på den som vann.....sen starta han i morgon med 7 nya hästar.
Jag tänkar på hästägare och hur "spesiella" dom  har blivit. Sören Nordin berätta när han var 80 år gammal att det finns att lära och ser nya saker för mig  med, selv om jag har tränat häst i 60 år. Så vi "hästfolk " är villig att lärar nytt varje dag, jag tycker att HÄSTÄGARE skall vara mer öppen för att lära och förstå vad vi holder på med och vad det innebär och äga en travhäst en idrottshäst. Mycke att lära.
Dom som vill ha resultat snabt, snabba pengar.....då anbefalar jag spelautomater, enarmade banditer som man har resultat på några sekunder.
 
 
2011 - 07 - 26
Om veckan som har gått:
"Fy a nanna" för en bedrövlig vecka, känns faktisk tungt i bröstet!!!!
Vi har varit med länge i travsporten men det känns fortfarenden tungt när det goda resultatet passerar förbi oss på mer eller mindra grund av andras insatsar.
Dårlig kusking, dårlig volting, totalt överskruvade lopp.
Men det finns ingan tid att tycker synn om sig selva......ut och trimma häst !!!!
Ha en fortfarande bra Sommar !
 
 
 
2011 - 07 - 25
Axvall presenterar sina proffstränare i programmet.
Så blev det skrevet om Kornelia:
Antal hästar: 14
Född: 1965    
Roligaste segern: med 100 oddsaren Hedalknekten
Antal segar: ca 90
Hobby: bara hästar
Favoritmat: äkta wienerschnitzel
Favoritdryck: en god öl
Favoritmusik: 70 tals
Favoritfilm: en bra aktionthriller
Förebild: Jag respekterer alla som har rätt inställning till jobbet och föraktar lata och uärliga mäniskor
Bästa häst Du har tränat: 1.12 traveren Kenwood Keeley i Tyskland och Opal Simoni i Swerige
Bästa hästen Du har sett: Moni Maker.
Kornelia trycker till: Man hör och ser i ett tv inslag hur en stortränare ska hjälpa en liten tränare. Med att anbefalar att höjer träningsavgiften.
Jag tycker det är "bullshit". Vanliga människor som älskar sina hästar och som älskar travsporten. De som har byggt upp travet i sverige, dom har inte råd att betalar snart 500 kronor om dagen för att ha en häst i proffsträning.
Hästägande skall och kan inte bara vara för företagare. De som har makten måste ta i betraktning att det pågår ett generationsskifte även bland hästäganar.
 
 
 
 
 
 
 
2011 - 06 - 17
Jag  vill belysa situasjonen för en  liten och en stor travtränare som råka ut för sjukdom i stallet. Likedant för stor och små är att varken hästar eller  tränare gör något fel om man blir drabbat av en infektionssjukdom som halsinfektion eller virus. Som oftas "drar" man sjukdomen med sig när man har varit ute och tävlar. For små tränare är det oftas en katastrof, dom stora tränare som har ett 20tal sjuka hästar, ja dom bara tävlar vidare  med dom 60 friska .
Det enda som hjälpar är att tar "smällen" och resar sig igen.
Vi har fina hästar i stallet och vi ser fram till att alla friskna till så att vi kan träna på och tävlar.
 
*******
 
Hur svårt är det ????
Storlopp E3, för 3 åriga hästar, 800 000.- i första pris !!!!
Det är klart vi vill vara med på en sådan tillställning.
Åke Svanstedt med 220 hästar i träning varav 36 är 3år - ingan med i E3kval
Kari Läderkorpi med 165 hästar i träning varav 31 är 3år-ingan med i E3kval
Stefan Melander med 113 hästar i träning varav 42 är 3år-ingan med i E3kval
Vi har 4 hästar som är 3år. Alla är kvalad eller klar till kval och därmed klar för tävling. Vi tror på att  hård arbete och framgång hänger ihop.
Trävlig Midsommar!!!!
 
 
 
 
2011 - 04 - 16
Nå är det dags att tänka på om man skal vara med att vara uppfödare.
Man hör att 40% av svensk uppfödning blir borta inom 3 år.
Jag/vi kommer att betäcka våra ston i år med. Inte bara förde är rolig att vara uppfödare, nei omså förde vi vill inte att travsporten som folkrörelse blir borta. En total uakseptabel framtidsvision är att det finnes bara 5-8 riktig stora uppfödare och ligedant på tränarsidan 10-15 stora tränare
.Alla gnäller att det är dyrt att föda upp och har häst i träning. Kansje det är dags att börjar tänka hur vi vill ha det.
För i tiden fikk tränare inn 1åringer till hösten ....sen var det ingan gnäll om start före man fikk beskjed att hästen kan starta som 3åring (ca varje 3 häst komm till start) Nu har vi många söta kronor att tävla om för hästar som är 2år, ja och vem får dom pengar med sig??? Jo det är dom hästägare och tränare som tänkar!!!! Skal man börja tävlar tidigare måste man kansje börjar att trimma hästar lite tidigare.
Uff,uff det blir dyrt !!!! En unghäst som blir kört hela sommaren har en helt annen fysik/kropp till hösten . Den har muskler, är starkare och därmed bär sig mycket lättare. Det är inte snack om träna , snarrare om bygga  på så att träning kan påbörjas till hösten.
  * tidig premielopp
*start som 2 åring
     * lättare  att sälja    
                          * tidig koll på vilka skjilar ur sig 
Det behöver inte kosta så mycket, men tänkande hos hästägare är lite kontraversiell. Sanningen är att man behöver inte betalar 15-20 tusend i månaden for å ha sin häst i träning hos en stortränare. Det finns hur många små tränare som inte tömar din plombok men dom är jätteduktig i sin proffesion. 
Helt personligen: det är litet konstig att vi alltid har mest succse' med hästar som vi har född upp eller ägd sälv...
Våran 1åringar anlämnar till stallet i påskhelgen....
Trevlig , Glad Påsk !!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det er nå Du skal köpa häst, det er nå Du få tag i mycke fina individer till en bra pris.
 
Framtiden gir goda startmöjligheter och vi som småtränare holder prisar for träningsavgifter nede.
 
Svensk Travsport levererar!!!!
 
 
 
 
Vi vill informera att vi flyttar våran verksamhet från Vårgårda till Vara.
For oss er det mycket viktig att kunna träna våra häster hela tiden på et maximalt och optimalt sätt. På grund av konflikt mellan ägarnar av Stora och Lilla Långared er det inte en bra arbetsplass längre.
Karl Erik Bender, Stall Palema, önskar oss välkomna på sin träningsanlägning i Kvänum.
Vi er på plats hos Stall Palema från 01 feb.
 
*****
 
Ja, nu har vi fått en nordsvensk häst i träning.
RISE STJERNA, 7år rek 1.29.
En riktig fin häst som vi skal finslipa.
 
 
*****
 
 
 
*****
 
Grattis GLOBAL INVESTMENT
 
med segern i GULDFINALEN  och  nu i MOMARKEN
 
FREELAND'S mamma er syster till just Global investment.
En herlig töff hingst med mycket tilltalande exteriör.
Vi har blandat Balanced Image blod tigigare - resultat: ICELAND
Kolla våran saluside!!!!
Ring och gi bud.
 
 
 
 
2011 - 03 - 01
Hej och takk alla hästägare, vänner och bekanta som
har besökt oss på våran nya arbetsplats.
Nå, endelig önskar vi vinteren åt hel.....
och önskar våren vällkomna.
Det er inte helt optimalt en men man känner att alt flyter litte bättre på när det er inte så himmla kalt.
 
I dag fikk vi grusat våran rakbana och det betyder att vi kan öka tempot ett hakk.
 
ALLA väntar på när det endelig startar några av våran hästar......
Vi jobbar som attan med saken. Några hästar skal in till Axvalla denna och nästa vecka, en del er inte helt ferdig, dom er starka men lite seg i bena, resten er kört for fort på hårda underlag, dom er halt.
 
 
2011 - 03 - 03
 
Endelig händer det något !!!
 
ESPALMADOR var inne på Axvalla och gjenomförsde ett  provlopp på bästa sätt.
 
 
 
2011 - 03 - 12
Det har varit en bra vecka i stallet. Undantaget var fredag.  Det var riktig dårlig väder på torsdags eftermiddag -kväll-natt !!
På sjemat stå flera hästar till banejobb men det var helt umöljigt.
Banemästaren " Gidde" gjorde vad han kunde men det var för blött att fixa till underlaget.
Det blev intervallar istället.
ESPALMADOR och LASS LEGEND
var inn på Axvalla for deltagende i provlopp.
Dom komm in 1a och 2a. Om alt går efter planen skal dom ut och tävlar på riktit den 29 mars i axvalla.
Vi ser fram emot våren.........
 
 
 
2011 - 03 - 20
 
START, START, START..............
Vi av ALLA vill starta i gång med våran hästar. Synes du inte så finns du inte!!!! Så är det och vi vet, vi vet.... Men det är inte på tala att vi startar non häst som vi tycker är inte klar till tävling.
Det är inte bara träna hästar, vi kämpar mot naturen med. Her om dagen ramlar en häst for oss om kull förde banan var i full öpplösning.
Vi tror i alla fall att det blir en bra sesong.
 
 
 
2011 - 04 - 05
 
GRATTIS PÅ FÖDSELSDAGEN KORNELIA !!
 
***
 
 
 
 
 
 
 
                                                  
 
 
 
                                                                        
 
Tänk positiv !!!